Hackaday Prize Entry: Sub GigaHertz RF

för all press WiFi och Bluetooth-anslutna Internet av saker Toasters får, det finns fortfarande mycket roligt att ha haft under en GigaHertz. För hans Hackaday-prispost, arbetar [Adam] på en öppen källkod, utdragbar 915 och 433 MHz-radio som är utformad för robotik, droner, väderballonger och alla andra roliga projekt som subgigenterradio möjliggör.

Utformningen av denna radiomodul är baserad på ADF7023 RF-sändtagaren, ett mycket skickligt och mycket billigt chip som sänder i de vanliga ISM-banden. Resten av kretsen är en STM32-arm Cortex M0 +, med USB, UART och SPI-anslutning, med stöd för ett batteri för de mobila projekten.

Naturligtvis kan du bara gå ut och köpa en ISM-radio, men det är inte riktigt poängen i detta projekt. [Adam] har kommit med ett utmärkt bräda här, alla utformade i kicad, samtidigt som han böjde sin RF-muskel. Det finns också RF-sköldar här, så det är mycket mer än bara en designutmaning, det här är också ett samlings- och inköpsproblem. Det är ett bra projekt, och ett utmärkt exempel på vad vi letar efter i Hackaday-priset.

HackadayPrize2017 sponsras av:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post