Google Aiy: Konstgjord intelligens själv

När Amazon släppte API till sin röstservice Alexa, tvingade de i grunden några allvarliga spelare på den här domänen för att få sina erbjudanden ut på hacker / tillverkaren. Nu har Google och Raspberry Pi kommit ihop för att få oss “artificiell intelligens själv” eller aiy.

Ett gratis hårdvarukit som gjorts av Google distribuerades med utgåva 57 i Magpi-tidningen som riktar sig till tillverkare och hobbyister som du kan se i videon efter pausen. Satsen innehåller en Raspberry Pi rösthatt, en mikrofonbräda, en högtalare och ett antal små bitar för att montera satsen på en Raspberry Pi 3. Att lägga allt ihop och följa instruktionen på den officiella webbplatsen får du en Google Voice-interaktion Kit med en massa iOS som bara skriker för att få bra användning.

Källkoden för Python-appen kan laddas ner från GitHub och består av en slinga som väntar på en utlösare. Denna utlösare kan vara en knapptryckning eller ett klaff nära mikrofonerna. När en utlösare detekteras tar inspelningsfunktionen över att skicka strömmen till Google Cloud. Tal-till-textkonvertering händer där och resultatet returneras via en text-till-tal-motor som hjälper systemet att prata tillbaka. Förvaret föreslår att den officiella röstpaketet SD-bilden (893 MB nedladdning) är baserad på Raspbian så att du inte kan reflashing ett minneskort direkt, du borde kunna lägga till det till en befintlig installation.

Och om du inte har tillgång till det officiella kit men bara kliar klåda för att prova, se inte längre. Google var vänlig nog att sätta upp en guide för att lägga till Google Assistant-support till Raspberry Pi 3. Den enskilda styrdatorn har redan en högtalarutgång och det finns en mängd av USB-mikrofoner som kommer att göra jobbet. USB-ljudkort fungerar bra samt och efter att du följer instruktionerna för att konfigurera Google SDK, fick du dig själv en assistent.

Om du vill slutföra Google Aiy Kit-upplevelsen måste du göra lite hacking. Lägga till en tryckknapp för att utlösa assistentskriptet är ganska enkelt och om någon vill lägga till en DIY Clap-trigger istället, gå direkt framåt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

OnePlusOnePlus

Blandningen av OnePlus såväl som Oppo har långsamt tappat i flera år. Men nu slutar verksamheten i huvudsak att vara en enhet. OnePlus Mot slutet av förra året publicerade vi