Android 5.0 Lollipop Encrypted vs Unencrypted Performance Jämförelse

Googles Nexus 6 är en extremt stor, extremt Motorola -gadget när det gäller design, men bort från mål, den kraftfulla underbelly och den smala allmänna prestanda, dess Android Lollipop -programvara Ansökan inkluderar en eller två intressanta nya egendomar. Speciellt buntar det kryptering med full disk som standard, en funktion som inte kan inaktiveras på någon typ av klubba gadget utan att blinka en ny ROM, liksom även om detta inte nödvändigtvis är en dålig sak, vissa nya riktmärken tyder på att den ogynnsamma Effekten på prestanda är betydande.

För de okända kryptering med full skiva döljer i huvudsak en enhets data tills ett lösenord eller pin-kod anges, liksom detta, i sin tur, är en vinst för både integritet och säkerhet. Det innebär också att specifika organ, till exempel lagstiftning, skulle ha en utmanande tid att förvärva dina känsliga uppgifter utan direkt vinst till inloggningsuppgifterna, liksom när det först berörde vårt intresse i september, accepterades det vanligtvis Att detta var en stor omlokalisering från den enorma G.

Det borde förklaras att kryptering med full diske har funnits eftersom Android 3.0 Honeycomb, liksom Google just har aktiverat det som standard snarare än att lägga till det som en helt ny funktion. Men, som vissa förklarade i framsteg av Nexus 6: s ankomst, kan denna kryptering sätta en lite extra belastning på batteriet såväl som allmän prestanda, några nya riktmärken som jämför en krypterad Nexus 6 med en okrypterad föreslå att standardfunktionen kan vara en en en ny riktmärke Äkta hinder trots dess uppenbara användningsområden.

Folket på AnandTech har en äkta, okrypterad Nexus 6 i sin besittning som erbjuds av Motorola, så att riktmärket som testar sig mot den krypterade är rättvist från den aspekten. Som du kan se från nedanstående avläsningar av NAND -föreställningarna för varje handenhet som använder Andebench Pro, är skillnaden stark, liksom med 256KB sekventiella läsningar som är fem gånger snabbare utan kryptering aktiverad, måste man ifrågasätta om bestämningen syftar till att skydda Sekretess är verkligen värt det.

Det är värt att snabbt diskutera att Andebenchs avläsningar kan vara något av, men även om det finns en marginell skillnad, borde den blivande viken i verklig prestanda inte tas med en nypa salt.

Vad gör du av detta; Vill du att valet ska inaktivera kryptering utan att behöva gå med rigmarolen att blinka? Dela dina kommentarer nedan!

(Källa: AnandTech)

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om alla de senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post