En enkel (och smutsig) material och lagerhanteringsverktyg

som många läsare kanske redan vet, när jag inte presenterar dina projekt eller arbetar på den mooltipass jag försöker göra enkla saker som kan vara användbara för elektronik entusiaster. Min senaste skapelse är en enkel faktura av materialgenereringsverktyg, som också kan göra enkel lagerförvaltning. Tyvärr för Linux-användare görs det här verktyget med hjälp av visuella grundläggande funktioner i en Excel-fil.

Det fungerar ganska enkelt: Ange bara dina schematiska komponenter referenser i Excel-arket, tillsammans med den motsvarande Digikey-webbsidans adress. Klicka på knappen “Hämta” och skriptet kommer automatiskt att få alla dina komponentegenskaper från Internet och berätta komponentkostnaderna beroende på antalet prototyper du vill göra. Klicka sedan på knappen “Sortera BOM” och din BOM kommer automatiskt att sorteras efter komponenttyp och värde. En annan funktionalitet gör att du kan kontrollera att alla komponenter som finns i din BOM också är närvarande på den (mycket enkla) KICAD genererade en. Slutligen, med hjälp av ett annat Excel-ark som innehåller ditt nuvarande lager, kommer materialräkningen att låta dig veta om du har tillräckligt med komponenter för monteringsfasen. En video av verktyget i aktion är inbäddad efter pausen, och du kan ladda ner BOM-mallen här (.xlsm-filen) och motsvarande lagerfil där (.xlsm-filen).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Netbook ComparatorNetbook Comparator

Vår senaste Netbook Publish fick ett stort svar. De är nästan enhälligt älskade. Några avvikande åsikter var dock närvarande. Några personer påpekade det förrän den här generationen anlände, fick de