Lås upp ett RIGOL-räckvidd igen

Rigol Scopes är att hitta sig på arbetsbänkarna av tillverkare världen över. Det finns en anledning till det – de är så lätt uppgraderade. Med en enkel programuppdatering kan du vända 50 MHz Rigol O’Scope till en modell med 100 MHz bandbredd. Designbeslut i en modell transporteras ibland till olika produktlinjer, så så småningom skulle någon räkna ut hur man vänder 70 MHz DS2072-räckvidden till 200 MHz DS2202. En fantastisk mod som förvandlar ett $ 800 oscilloskop till en med funktionerna i ett $ 1600-räckvidd.

Det finns inga interna modifieringar som är nödvändiga för den här moden; Det fungerar helt enkelt genom att skicka några tekniska upplåsningskoder till omfattningen över USB, en enkel uppgift som [Blair] implementeras med en hallon Pi och lite Python-kod. Det enda felet i hacket är att omfattningen återställs varje gång den är avstängd. Detta kan faktiskt åstadkommas med nästan vilken mikrokontroller som helst med en pyton tolk.

En ganska uninformativ demo video är tillgänglig nedan, eller du kan kolla in Eevblog-tråden där den här moden var tänkt här.

Vi här på Hackaday förväntar oss en liten, billig USB / Microcontroller Dongle Thingy som automatiskt uppdaterar DS2072 för att dyka upp i vår inkorg någon dag nu. Vi tackar den som skickar det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post