Stereoskopisk skärmkonst installation

Denna rigg är något av ett museum eller en konstinstallation, men tanken är så enkel vi trodde att det snabbt kan påverka ditt nästa projekt. De två speglarna såväl som två videokällor innefattar en stereoskopisk display.

Den enskilda sitter mellan två skärmar (datorskärmar som visas här, men publiceringen visar också bilder som projiceras på två väggar i ett rum). Ett par speglar monterade vid fyrtiofem grader typ ögonstyckena. Det är en V-formad spegelmontering där den smala änden pekar mot bron av användarens näsa. Speglarna visar bilderna från bildskärmarna, vilket ger en annan vy för varje öga.

I denna situation spelar varje skärm tillbaka en videoloka, men en är bara något längre än den andra. Varje skärm har en potentiometer framför den. Individen kan vända dem för att påskynda eller tröga uppspelningen i ett försök att ta tillbaka videon igen. Vi tror inte att vi skulle replikera den delen av projektet. Men det kan vara kul att se några stereoskopiska klipp på detta sätt. Det finns även anvisningar på exakt hur två kameror användes för att spela in scenerna.

Du kan få en bättre bild av testapparaten i klippet efter hoppet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post