OnePlus

Blandningen av OnePlus såväl som Oppo har långsamt tappat i flera år. Men nu slutar verksamheten i huvudsak att vara en enhet.

OnePlus

Mot slutet av förra året publicerade vi en Viewpoint -artikel med titeln “OnePlus -motsägelsen blir värre”. I grund och botten hävdade artikeln att OnePlus långsamt förvandlas till OPPO. Vi påpekar avgången från medgrundare Carl Pei såväl som införandet av en uppenbar omklassificering av Oppo som viktiga pekstenar.

Vi har nu nyheter från OnePlus VD samt medgrundare Pete Lau att verksamheten går in i en ny fas som han kallade ”OnePlus 2.0”. Jag tänker dock på att detta är en felaktig noller. Från vad Lau har berättat för oss hittills är det inte OnePlus 2.0, men “Opplus 1.0”.

Lau hävdar att syre -operativsystem antingen bara finns med namn eller bara ersätts av ett namnlöst enhetligt operativsystem som kommer att landa på OnePlus såväl som Oppo -telefoner. Tekniken såväl som avancemangsteam som var när de var privata på OnePlus och Oppo är nu helt sammanslagna. Det är viktigt att de enda lagen som inte slogs samman är PR -lagen, som kommer att fortsätta arbeta individuellt på sina respektive varumärken.

Kompositionen är på väggen. I själva verket gjorde han till och med en kort dokumentär om det. Under titeln “New Journey” erbjuder artikeln med flytt av OnePlus -arbetare till nya kontor som visas Oppo -anställda. Det är lika deprimerande och trött som det låter. Ett avsnitt där en OnePlus -arbetare förklarar varumärkets tidiga dagar som “farligt” och medger att identiteten inte längre finns. Det kunde inte vara mer direkt.

Jag är säker på att Lau har skäl att initiera denna gigantiska övergång. Kanske har OnePlus inte bra tillräckligt ekonomiskt. Kanske tror han att att bli av med de “farliga” delarna av verksamheten kommer att göra det mer framgångsrikt på lång sikt. Eller kanske handlar det inte riktigt om OnePlus, men snarare en taktisk förändring för att få OPPO till marknader som det inte kan beröra, som USA.

Oavsett om det är, har OnePlus såväl som OPPO alltid varit anslutna, hur annorlunda, även om det inte längre är sant.

Framtiden är oundvikligen jämlikhet

Som vanligt med OnePlus finns det många problem kring OnePlus 2.0 -avslöjandet. Vi förstår inte namnet på det enhetliga operativsystemet som kommer att hybridisera syre -operativsystem och färg OS. Frustrerande förstår vi inte på samma sätt hela listan över OnePlus / Oppo -telefoner som kommer att få detta nya operativsystem. Vi förstår inte vad de valande faktorerna kommer att vara om en ny gadget har en OPPO -logotyp eller en OnePlus -logotyp. många frågor.

Som nämnts ovan förstår vi att Oppo / OnePlus -lagen nu har gått samman (efter att tyvärr förlorat cirka 20% av Oppo -laget). Det enda enorma laget kommer dock att ha breakout -team som leder ny produktutveckling. Med andra ord, teamet som kommer att göra nästa Oppo -telefon kan ha en annan grupp människor än den som gjorde nästa OnePlus -telefon, även om de alla kommer från exakt samma grupp och kan till och med ha ett crossover -nätverk. Lau verkar extremt positivt att detta kommer att leda till mycket bättre produkter.

Detta verkar dock som ett recept för homogenitet för mig. Det är inte enkelt för en designer att jonglera de subtila skillnaderna mellan ett företags produkter internt. Det är oundvikligt att vissa delar av alla typer av variant kommer att gå över toppen. , Detta kanske inte gör stor skillnad mellan en OPPO -telefon och en OnePlus -telefon, särskilt när du tänker på att programvaran är ganska exakt samma på båda!

Sammanfattningen här: Den som tror att OnePlus såväl som OPPO har knappt förändrats genom åren har inte sett någonting: om opacifieringen av OnePlus fortsätter utan dröjsmål kommer du snabbt att se exakt hur olika OnePlus är. Det var verkligen fallet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post