Bubble Catcher tittar på din Booze Burp

Att göra din egen sprit innehåller en hel del att sitta och vänta på saker att hända, som att vänta på jäsningsprocessen till yta så att du kan fortsätta med tappning och dricka det. Det inkluderar att titta på bubblorna i luftluckan: när bubblorna faller under en viss nivå, är din hooch förberedd för nästa steg.

[Waldy45] valde att automatisera denna process genom att bygga en bubbla fångare som steg frekvensen av bubblor som passerar med luftluckan. Han utnyttjade en optokoller, en kombination av LED samt lättsensor som modifierar resistens när något passerar mellan dem. Du kan inte se den i bilden, men den hästskoformade optokopplaren är slitsad runt den tunna nacken i bubbelröret för att känna när en bubbla passerar.

Optokopplaren är kopplad till en Arduino, som kör lite kod som producerar ett avbrott när optokopplaren utlöses. För närvarande utmatar det bara en typisk tid mellan bubblor till seriell port, men [Waldy45] vill lägga till en ESP8266 för att trådlöst länka Arduino samt komma i kontakt med honom när bubblafrekvensen faller, vilket indikerar att spriten är beredd på tappning.

Vi har sett ett par över de bästa ölbryggerierna före (här såväl som här), men ingen av dem har automatiserat det faktiska fermentationssteget, så något som detta skulle säkert vara ett tillägg. Skål!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post