Kan du bygga en e-bläckskärm från början?

moderna displayer är fascinerande små saker. I synnerhet uppnår de e-bläckskärmar som används i moderna e-böcker mesmeriserande papper som kontrast med utmärkt standby-strömförbrukning. Många av oss har vid någon tidpunkt haft en resa för att experimentera med DIY-skärmar, men har blivit avskräckt av de involverade miniatyrskalorna. Att köra dem är tillräckligt svårt, men bygga din egen?

[MCHEL] har uppnått en del exceptionell framgång i att bygga en grundläggande e-bläckskärm. Kontot som presenteras på detta ryska elektronikforum, översattes graciously för oss av Google Translate, skisserar att det största hindret för att följa detta i ditt hemlabb skapar det ledande skiktet som fungerar som elektroder för varje pixel och deponerar det tunna skiktet av elektrostatiskt laddat bläck pellets på en annan genomskinlig men ledande film. [MCHEL] Alternativet var att extrahera en liten del av fördeponerade bläck från en krossad och notoriskt spröd e-bläckskärm. Nästa, istället för att försöka bygga ett ambitiöst och tät nät av elektroder, etsade [MCHEL] en grundläggande batteriindikator på en PCB. Bläcket och elektroderna fusionerades sedan med något DIY-grafitbaserat ledande lim och förseglades med några försiktiga men ändå uppfinningar.

DIY-elektroderna
Resultatet är en fungerande batteriindikator som förbrukar ingen ström, samtidigt som man rapporterar någon återstående makt.

Det finns något alltmer tråkigt och lovvärt om hembryggande teknik, annars tänkt att vara begränsad till multi-miljoner dollarfabriker. Vi har redan täckt hur du måste gå om att göra något ledande glas och använda det i din hemlagade LCD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post