Vad du bör veta innan du köper en industriell symaskin

Jag har sytt av och på sedan jag var liten, och jag började verkligen komma in i det om tio år sedan. även om jag växte tekniskt min lilla 3/4 storlek inhemska maskin ganska snabbt, höll jag använda det eftersom det alltid gjorde vad jag bad det. Jag gjorde även min första ryggsäck på det innan man beslutar det var dags för något större. Fråga mig inte hur jag lyckades inte döda den maskinen, eftersom jag har ingen aning.

Vänster: a 3/4 storlek Janome 11706. Till höger: en full-size sångare tunga 4452.
Förra året fick jag en så kallad tung sångare som påstår sig ha 50% mer effekt än en vanlig hushållsmaskin. Detta bad boy gör plånböcker och ryggsäckar med lätthet, tänkte jag. och det gör det. Jo, för det mesta.

Jag hittade sina gränser när jag försökte göra en påse av tjock stoppning material. och ärligt, när det kommer att avsluta de flesta påsar – sömnad de tjockaste och svåraste sömmar – lyfter maskinen vanligtvis upp från bordet på änden motsatt nålen.

Vad jag verkligen behöver är en industriell symaskin. Inte för att ersätta sångaren alls, utan att komplettera det. Jag kan helt motivera köpet. Låt mig berätta varför.

Så, vad är skillnaden?

En inhemsk symaskin är ungefär som familjen bilen genom att den kan göra en mängd olika saker ganska bra. Den forskningsdrag barnen, det är en bra livsmedels getter och gas körsträcka är anständigt. Du kan förmodligen få in och ut ur garaget utan problem. hushållsmaskiner, särskilt moderna datoriserade sådana, är all-purpose på detta sätt. De kommer med allt från en handfull till hundratals olika sömmar, både funktionella och dekorativa.

En Juki industriell maskin. bild via Juki
En industrimaskin är mer som en semi. Det är stort, det är tungt, och det har en stor syfte: att vara tunga för vad du behöver det för att göra. Jämförelse slutar där, men eftersom industriella maskiner kör fruktansvärt snabbt från en död stopp, till skillnad från semifinalen.

Hushållsmaskiner som används för att byggas in i skåp eller hård sidiga väskor för det mesta, men idag de är i allmänhet mer portabel. Å andra sidan, industrimaskiner är infälld inbyggd i robust sänkbara bord, och de alltid har varit.

Den största hänsyn till att få en industrimaskin är deras storlek. En industriell kommer definitivt att ta upp mer utrymme än den genomsnittliga inhemska, och det är mycket tyngre. Jag har sett en del maskiner med tabeller på hjul, och några som är avsedda att skruvas fast i golvet i en fabrik. Hursomhelst, jag måste göra några allvarliga omarrangering i mitt syrum att göra plats för en industri, inklusive lämnar mig lite utrymme att arbeta.

Under huven vs. under tabell

Motorn i en inhemsk är ungefär lika stor som min näve, och ligger inne i maskinen. Industri har en mycket större motor som sitter utanför maskinen och är fastskruvad på undersidan av bordet. Dessa maskiner är byggda för konstant användning, dag ut och dag in. De är inställda för ett enda syfte, vilket är normalt (och kommer att vara i mitt fall) en enda nål, raksöm med gångfoten. Andra inrättas för att göra en sick-sack söm för stretch sömmar eller en blind fåll eller de kan ha en tvilling-nål och sätts upp för att sy platta avverkade sömmarna på hundratals par jeans per dag.

Äldre industriella maskiner har kopplings motorer. De är snabba, högt, och kör kontinuerligt när påslagen. Videon nedan förklarar dem snarare fint. Nyare industriella maskiner har servomotorer som ger mycket bättre kontroll, kan sy antingen långsamt eller snabbt, och är verkligen tyst jämfört med koppling motorer, eller ens små knytnävsstora motorer inuti hushållerskor. Men jag har blivit varnad att de kanske inte lika länge som en koppling motor. För detta jag säga meh, eftersom en ersättare är bara ca $ 100, och det ska vara enkelt att byta ut gammalt mot nytt.

Vad är det bra för?

Man kan göra en hel del med en inhemsk maskin, speciellt om det är en äldre. som de flesta saker från 60-70 år sedan, de är bara byggt bättre. vill göra dina egna kläder? Om vi pratar om denim overaller och läder rockar, du antagligen bra med en inhemsk.

Vi gjorde det knappt genom en på sångaren 4452.
Vill du arbeta med läder eller duk? reparera båten seglar? Reupholster sätena i din Airstream? Ta inte med en kniv till en pistol kamp. Du behöver en industriell symaskin. Även om du kanske hitta en inhemsk som kan gå igenom tunt skinn eller canvas, kommer det bara att bli en punkt av besvikelse när dina sömmar börjar stapla upp. liksom många andra saker i livet, bör du använda rätt verktyg för jobbet.

Här är det sak om Industrials: de är inte alla för tunga tyger, även om det är den typ av industri att jag efter. Jag vill ha en industriell grund av muskeln, och på grund av den till synes oändliga lista över material jag kunde sy med en tung modell. Jag har gjort en hel del påsar från gamla duschdraperier och dukar med ganska god framgång, menJag vill göra mer med stoppning material och läder, som båda är tyngre och svårare att sy igenom.

fördelar

Varaktighet. industriella maskiner är byggda för att köra hela tiden i många år. vem skulle inte vilja det?

Hastighet. Huruvida kopplingen eller servomotor, dessa maskiner är snabba. Vissa går så högt som 5000 RPM.

Varaktighet. Det finns ingen att sätta maskinen undan när du inte använder den. Detta är tung utrustning!

Automatiska funktioner. Vissa industriföretag kommer att skära trådarna för dig (ja, tack!).

Tyst, om den har en servomotor.

Upgrade-stånd. älska maskinen, men hatar bordet? bör vara en en-för-en swap. Samma med motorn – det kan till och med använda samma monteringshål som originalet.

nackdelar

Begränsad funktioner. men detta är vad jag vill. Jag har mina sångare hushållerskor att göra de tjusiga stygn.

Tung, svårt att flytta, med ett större avtryck. Det blir grov ordna mitt rum, men det är värt det.

Bullriga, om den har en koppling motor. Jag skulle älska chansen att uppgradera till en servomotor och höra skillnaden.

Gäng. inrätta trådarna kommer att skilja sig från en inhemsk, och kanske mindre rättfram.

Energieffektivitet. koppling motorer är mindre energieffektiva än servomotorer eftersom de kör hela tiden.

Gamla maskiner: underhåll och uppgraderingar

En Mitsubishi DU-105 industriell symaskin. image via läder Worker
Om du är som jag (och jag tror att du kan vara), du attraherad av äldre maskiner på samma sätt som du kan dras till, säg, en 60-bil i stället för en 90-bil för ditt första projekt. Du räkna, jag ska betala mindre än jag skulle för en ny, det är nästan garanterat att vara mer robust, och jag kommer inte galen om varje liten repa och ding som jag skulle göra om jag köpte en ny.

Å andra sidan, är en ny nytt. Det kommer att komma med alla dess avsedda tillbehör och eventuellt en garanti av något slag. Dess modernitet kommer att innebära ett bättre andrahandsvärde om du bestämmer dig att det du verkligen vill ha är en post-säng industriell maskin så att du kan prova på att göra skor.

Om du kan hitta en gammal mitten av århundradet industriell maskin, du är mer än sannolikt kommer att få dina pengar är värt. Efter rengöring, smörjning och smörjning det, kommer du förmodligen vill uppgradera några saker som den inbyggda ljus, fotpedalen anslutning till motorn, och även själva motorn. och maskinen kan behöva något litet men viktigt, liksom en ny rem.

Ingen själ i en ny maskin?

Jag säger inte det. men inte vara blyg om att söka ut en äldre maskin på Craiglist eller något liknande om du inte är rädd för lite upfront arbete. Med äldre, menar jag 1950 eller 1960-talet. Om du vill ha en ny industriell, de är inte svåra att hitta. Du kan få en ny Juki från Bezos Barn för under en stor eller en Sailrite från deras webbplats för ungefär dubbelt så mycket. Det är förmodligen en symaskin återförsäljare i din stad där du kan gå och prova dem. och även om du inte kan göra det, det finns gott om bag beslutsfattare och läderarbetare ute som har gjort filmer om sina maskiner och varför de fick dem, så titta på ett par av dem innan du bestämmer vad som är bäst för dig. Det är vad jag gör.

Banner Image: ”Symaskin i tabell” av dejankrsmanovic, CC BY 2,0

Miniatyrbild: ”Industrial symaskin” av David Hilowitz, CC BY 2,0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post