Bamf: Svår körplatta launcher bland all-time favoriter

den svåra körplatta lanser som [Krux] utvecklat har varit bland min all-time föredragna utvecklas såväl som jag är så glad över att han visar det på detta Årets Bay Area Maker Faire. I sin kärna är tanken ganska enkel; Dumpa en stor mängd närvarande med en spole på en gång, såväl som den magnetiska presenten som produceras spontant avstötar aluminiums svåra drivfat. Djävulen är i detaljerna såväl som det är där [Kruxs] arbete verkligen lyser.

Den klara, 1/2 “akrylsituationen erbjuder ett hinder mellan de 2 000 volts rasande inom. Kondensatorbanken är utvecklad från tio elektrolytiska kepsar. 3,900 μF vid 400V samt bidrags av Cirque Du Soleil Show ‘o’ efter att utnyttjat Life Spec hade passerat.

En mikrovågsugntransformator laddar banken. När den föredragna avgiften nås, aktiverar en solenoid utloppssystemet för att dumpa energin med introducera spolen. När den används i den största kapaciteten är lanseringen kraftfull tillräcklig för att allvarligt varva plattorna. Vi är glada att se ändamålsbyggda robusta kontroller som inkluderar dubbel nödstoppsknapp, en på det primära systemet såväl som den andra på kontrollenheten.

Warped Platter från extremt magnetfält

robust controller

Solenoid Aktuerad kontaktor

Vi täckte ursprungligen jobbet ungefär ett år sedan. Men det finns bara ingen ersättning för att se detta personligen! Upptäck mycket mer om jobb Hathor (den egyptiska guden av glädje) genom att gå till de utvecklade sidorna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post