Hackaday Länkar: 19 december 2021

viktiga fob som en tjänst? Har vi verkligen fått till den punkten? Det verkar så, åtminstone för Toyota, som nu behöver ett medlemskap för att utnyttja företagets fjärrlänkfunktion. För att vara rättvis mot Toyota verkar fjärrlänksystemet göra lite mycket mer än den typiska avgörande fob, med saker som fjärrbegrepp och smartphone eller smartwatch-integration. Det förefaller inte som att utnyttja den avgörande foben för mycket mer vardagliga användningsområden, som att öppna dörrarna, kommer att vara nörd av denna förändring. Men om du vill värma upp ditt fordon på en kylig vinter morgon medan du fortfarande är i dina störningar, var då beredd att hosta upp $ 8 per månad eller $ 80 per år på Välj 2018 såväl som ovanstående modeller. Huruvida Toyota liksom andra tillverkare kommer undan med detta nickel-och-dime saker är lika mycket som köparna, förstås; Om tillräckliga människor väljer, kanske de kommer att tro på någon annan metod för att passa sin bottenlinje. Men med tanke på att vi redan har sett uppvärmda platser som en tjänst (sista föremål), misstänker vi att det här är formen av saker som kommer, liksom att det kommer att spridas långt bortom fordonsindustrin.

Tala om bilar, om du trodde att chipbristen var över bara eftersom fordonets återförsäljare bra erbjudanden fyller upp, tror igen. Steve Over på enorm röra O ‘Wires rapporterar att han har svårt att köpa chips för sina vintage datortillbehör. Han innehåller en skärmdump från Digi-Key som visar nollstocken på ATMEGA1284S. Han rapporterar också att gitteret FPGA han utnyttjar för sin Yellowstone Universal Disc-controller är nu UNOBTAINIUM, där den tidigare hade fått snabbt fram till ca $ 5. Han har också en riktad varning om vissa leverantörer som gör att det ser ut som om de har lager, bara för att skicka en “whoopse” -meddelande efter att ha laddat ditt kreditpoängkort, eller sämre, vilket berättar att kostnaden har ökat över 400%. Vi menar att det var oundvikligt; Det finns bara så mycket fantastisk förmåga i världen, så i slutändan kommer fabs att byta till att skapa vad de kan få betalt mest för. Förutom att man överväger att fordonstillverkare har en hel del mer klyfta med leverantörer än bara om någon annan annan, är det bara naturligt för de brist på att skifta ner-marknaden så här.

Har vi slutligen en “go” på James Webb? Kanske. Introducenten av området Telescope var ursprungligen ordnat för 18 december – ja, det var ursprungligen menat att vara i området 2007, men låt oss inte åka dit – men ett problem med en klämma utlöste oförutsedda vibrationer i observatoriet på 10 miljarder dollar, vilket resulterar i inspektioner som pressade introducationen tillbaka till 22: e. Det varade i ungefär en vecka, fram till den drivna såväl som förpackade rymdfarkoster slutade skicka data för att introducera kontroller. Problemet slutade vara helt relaterad – en dålig databänk – men resulterade i förlusten av två mycket mer dagar. JWST är nu inställd på att presentera på julafton klockan 7:20 Eastern Basic Time, i avvaktan på en beredskapsutvärdering på tisdag morgon. Fingrar korsade att det efterlängtade observatoriet har en riskfri 30-dagars resa till Lagrange Point L2.

Och slutligen kunde andfådd tech-journalister inte vänta med att rapportera den här veckan att världens allra första varpbubbla hade skapats. Papperet publicerades av Dr. Harold “Sonny” White et al från det oändliga området Institute, samt förklarar att ha hittat en “mikro / nano-skala struktur” som “förutspår en ogynnsam energitensitetsfördelning som noggrant matchar kraven på Alcubierre metrisk.” Den sista delen, den om Alcubierre Metric, hänvisar till Alcubierre-enheten, som föreslog en metod för att varpa rymdtid såväl som kör ett fartyg på godtyckligt höga hastigheter. Men gjorde det här laget verkligen en varpbubbla? Det verkar inte så, åtminstone enligt ett inlägg vi läser. Det är också frågan om Dr Whites tidigare deklarer om att bryta lagstiftningen om fysik med en reaktionsfri EM-enhet. Vetenskaplig quibbling åt sidan, det finns en utmärkt metod att berätta att ingen varpbubbla producerades – om det hade varit en, skulle det ha hänt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post