Android TV kommer att göra sin debut på Google I/O 2014 [Rapport]

helt klart inte avskräckt efter den monumentala floppen som var Google TV, företaget bakom Android är återigen inställd på att komma in i set-top Fray, detta Tiden med kraften i sitt smartphone och surfplatta operativsystem som bas för sitt nya kit.

Den nya plattformen kallas Simply Android TV och kommer att få en utflykt på den kommande Google I/O -konferensen, som kommer att äga rum i San Francisco nästa månad. Medan den nya TV-baserade plattformen är mycket Googles baby, kommer företaget inte att göra sin egen hårdvara och kommer istället att förlita sig på tredjeparts hårdvarutillverkare för att få Android-TV från marken. Google kommer enligt rapporter istället att fokusera på sin Chromecast HDMI Dongle.

Med ett förnyat fokus på TV: n som ryktas komma vid Apples WWDC -evenemang via Apple TV, och efter att Amazon kom in på marknaden med sin egen brand -TV, försöker Google tydligen undvika att göra samma misstag med Android -TV som den gjorde med sin förhärare . Ett nytt gränssnitt kommer att spela här, med Googles “Pano” som handlar om att få innehåll framför användaren snarare än att få dem att gräva genom menyer för att hitta det. En kortliknande skärm, upptäckt är enligt uppgift i hjärtat av vad Pano försöker göra. Innehåll kommer att visas i en serie kort, vilket gör att användare kan bläddra i innehåll som TV -program och filmer.

Spel sägs också vara ett fokus med Android-TV, med Android-baserade spel som tydligen är inställda för att nå den stora skärmen. Frasen “ouya gjort rätt” har dykt upp i en rapport, vilket borde ha spelare intresse. Vi vet att våra ögon tändes vid tanken, åtminstone.

Naturligtvis, om Google kommer ut med Android TV nästa månad, kommer det att ha något sätt att gå för att försöka förvisa minnet om Google TV. Efter att ha ursprungligen varit så hausse om en plattform som dog på vinrankan, kanske branschen inte är så angelägen om att gå in i det okända med Google bakom det igen.

Vi måste bara vänta några dagar till och Googles TV -relaterade planer kommer att vara här precis framför oss. Och när det händer kommer vi att ge dig alla detaljer och nyheter som hänför sig till tillkännagivandet, så håll dig uppdaterad.

(Källa: Gigaom)

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om allt det senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post