Blinkm uppgraderas till en USB-massmarknadsenhet

[Todbot] har en ny bit hårdvara på vägen upp. Hans blink (1) är för närvarande cirka 50% finansierad på Kickstarter. Det är en USB-nav som har en RGB LED inuti den. När den är ansluten till en dator kan den användas som statusindikator. Först låter det som en låt ner, men hans marknadsföring är underbar, eftersom den myriad av användningen verkligen fick vår uppmärksamhet. Om du är på vägen kan du använda den för att rapportera tillbaka din serverstatistik. Anslut en till varje rackmonterade servrar för snabb visuell indikation på vilken man har kraschat. Eller hitta din egen användning.

Du kommer förmodligen ihåg [Todbot] som Blinkms utvecklare. Nyligen ringde han det till världens minsta Arduino. Tja, det här blinkningen (1) marknadsförs också som Arduino programmerbar. Styrelsens storlek är ungefär densamma, och båda har en RGB LED-modul. Skillnaden är att blinkmet hade en attiny85 och behövde en seriell omvandlare för att programmera den. Detta har en USB-kontakt så vi skulle satsa att han bytte den lilla för en atmega8u2 eller något från samma familj.

Tänk inte att en blinky LED kommer att skära den? För folk som bara behöver mycket mer upplösning finns det andra maskinvarualternativ där ute. Till exempel ger detta projekt dig en trådlös 8 × 8 RGB LED-skärm som ska användas som indikator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post