Nike Ditches planerar för FuelBand Android-appen, håller fast vid iOS och Web

Nike har glädjat sig för en fantastisk framgång i sitt pågående partnerskap med Apple, för att få sin sport- och idrottsman-fokuserade teknik för att först iPod, och mycket nyligen, nyligen, iOS -enheter. Särskilt bränslebandet har varit en betydande hit bland aktiva människor, och även om trådlös synkronisering för iOS är inget nytt, har de antagande att en sådan Android -app skulle följa efter att ha idag fått sina drömmar plötsligt skjutit ner.

När en användare rörde upp på Twitter och uppmanade Nike att göra en Android Sync -app redan, lämnade företagets reaktion liten tvekan om framtiden för Fuelbands Ventures:

Just nu är vi fokuserade på iOS och webben. Vi arbetar inte med en Android -app.

Naturligtvis är detta inte ett plattformsdefinierande slag mot Android på något sätt, men det ger återigen till ljuset en ofta trend som förekommer i mobilutrymmet. Räckvidden för Googles Android utan tvekan dvärgar den för Apples iOS, men det har alltid varit en långvarig känsla av att utvecklare och företag föredrar det senare. Många av de större, utvecklingsintensiva titlarna från de stora apphusen tenderar att anlända tidigare för iPhone, iPad och iPod touch än de gör, säger, Nexus 7 eller Galaxy S III, och detta beslut av Nike förankrar det faktum att det faktum att det faktum att det faktum att det är Vanligtvis betraktas iOS som det mycket mer livskraftiga alternativet.

Det är inte ens som om Android-utövande bränslebandsanvändare var alltför presumtiva för att hoppas på en synkroniseringsstödande app. Nike tweetade i juni förra året att en sådan app var i verk för en sommarutgåva, men efter cirka sex månaders tystnad, stavar idag slutet på alla spekulationer om en bränsleband för Android.

Naturligtvis vinkar hakorna i idé om varför Nike har valt att ta denna inställning. Som nämnts har både Apple och Nike delat ett nära, ömsesidigt gynnsamt förhållande under det senaste decenniet, och med Tim Cook som också har varit styrelseledamot i idrottsföretagets, kan det bara vara ett fall av favoritism.

Återigen kan det bara vara ett annat fall av att undvika Android på grund av dess fragmenterade natur, betraktas som det främsta skälet bakom många utvecklarens preferens för Apples ekosystem. Att länka i ett perifert med den iboende liknande iPhone, iPad och iPod Touch verkar vara en fantastisk affär enklare än att tillgodose de många Androids mängder, och med en webbtjänst som serverar alla andra, behöver ingen vara helt kall-axel.

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om alla de senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post