Uppladdad avfuktare satte sig i bruk

för den genomsnittliga konsumenten, reparera relativt billiga hemanordningar som mikrovågor och tv, är bara inte ekonomiskt genomförbart. Du kan knappt skylla på dem när reparationsräkningen lätt kan vara högre än kostnaden för att bara köpa en ny modell. Lyckligtvis för folk som oss, det innebär att du vanligtvis kan hitta billiga eller till och med helt fria apparater på den andra handmarknaden som kan återföras online med lite felsökning och några reservdelar.

Ta till exempel den icke-funktionella avfuktaren [HowTolou] nyligen kom över. Du kunde nog inte hitta en professionell reparbutik som skulle vara beredd att störa med en av dessa saker om du försökte, men som han visar i videon nedan, det betyder inte att DIY’er inte kan springa igenom vissa sannolika Fellägen och få enheten tillbaka och körs. Som en bonus går han också publiken genom hur din vanliga kompressorbaserade avfuktare fungerar.

Den misslyckade termiska omkopplaren.
Utöver bristen på vatten i uppsamlingsfacket var det första tecknet att något var fel med denna avfuktare att kompressorn inte körde. Vid närmare inspektion identifierade [HowTolou] att den termiska avstängningsomkopplaren hade misslyckats och fastnat öppen. Lyckligtvis hade det ett synligt artikelnummer så att han kunde köpa en ersättare, och under tiden var allt han behövde klippa omkopplaren ur kretsen och leder upp kompressorns kraft direkt.

Tyvärr, även med kompressorns igång, samlades inget vatten. Märke att förångarens spolar inte blev väldigt kalla, [HowTolou] trodde att enheten kunde vara låg på kylmedel. Typiskt är dessa system inte underförstådda att laddas, men med en smart piercingnappventil kan du lägga till en snabbkopplingsport till lågtryckssidan. Denna speciella avfuktare råkade fyllas med samma R134A som användes i ACTORIE A / C-system, så en snabb resa till bildelarna fick honom en burkkylmedel komplett med en användbar tryckmätare.

Efter att ha blivit juiced upp, visar [HowTolou] isbildande på spolarna och massor av vatten som blir placerade i tanken. Automotive A / C påfyllningsburkar innehåller typiskt något ämne för att stoppa eller minska läckage i systemet, så förhoppningsvis kommer detta att bli en långsiktig fix. Det kanske inte är den mest snygga avfuktningsreparationen vi någonsin har sett, men det är verkligen den mest tillvägagsamma. Om du någonsin ser en av dessa saker som ligger på sidan av vägen, kanske du borde hämta det och se vad som är det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post