Använd gester för att förenkla din Android -upplevelse

Du känner dig riktigt lat, din telefon ligger på en plan yta när du bläddrar igenom ditt online -liv och du hittar något intressant. Du vill ta en skärmdump men det kräver att du länge trycker på två hårdvaruknappar samtidigt. Om du har varit i en liknande situation kommer du att förstå hur tröttsamt att ta en enkel skärmdump kan känna. Hur fantastiskt skulle det vara om du bara kunde göra det utan att behöva trycka på hårdvaruknappar? Kanske en enkel svep från kanten på din skärm?

Gester kan hjälpa till att förenkla din smartphone -upplevelse, inte bara upplevelsen av att ta en skärmdump. Om du är för mycket i gester kan de till och med ändra hur du använder din smartphone. Så här är några appar som hjälper dig att lägga till gester och förenkla din Android -upplevelse.

Nova Launcher

Den här är egentligen inte en gestfokuserad app och det finns en god chans att du vet det. Det är en av de mest populära Android -lanseringarna och en av de bästa. Det skulle inte vara för fel att anta att du antagligen redan har installerat på din Android just nu. Men bortsett från de olika anpassningsfunktionerna som den erbjuder, var Nova Launcher en av de allra första Android -lanseringarna som erbjuder geststöd. För att ställa in geståtgärder, gå till Nova -inställningar> Gest och ingångar. Här hittar du ett antal tillgängliga gester som du kan ställa in för att göra allt från att låsa skärmen till att starta en app. Till exempel kan du ställa in en vänster svep för att starta Google nu, Cortana, Bixby eller vad din favorit virtuella assistent är. Det är ganska coolt.

Missa inte: Byt till en smart applåda på din favoritstartare

Ganska mycket som alla fantastiska funktioner på Nova Launcher, men geststöd är också en funktion inlåst till helt gratis versionsanvändare. Men än en gång, varför har du inte redan Nova Launcher Prime?

[GooglePlay URL = ””/]
Delfin webbläsare

Om du är en ny Android -användare har du förmodligen inte hört namnet. Men innan Google Chrome gick in i Android Arena var Dolphin det mest populära webbläsarvalet på Android. Och det var inte utan goda skäl, Dolphin är fortfarande ett fast val faktiskt. Men det är inte mycket mer den enkla webbläsaren som den en gång brukade vara. Ändå finns det en unik funktion som har skiljt webbläsaren från tävlingen från början. Det är, som du kanske har gissat nu, geststöd.

Dolphin är vanligtvis en ganska anpassningsbar webbläsare och gesterna sötnar bara affären. För att ställa in gester, öppna webbläsaren, tryck och håll delfinikonen längst ner i mitten tills du ser två mycket fler ikoner dyka ut ur den. Dra fingret till fingerikonen. Detta öppnar en slags gestdyna. Här kan du rita en gest som redan har definierats. För att skapa din egen gest, tryck på COG-hjul/växellikonen i det övre högra hörnet. Lägg till URL i URL -fältet och tryck på ADD+. När du är inställd kan du använda din nya gest helt enkelt genom att länge trycka på delfinikonen och dra fingret till fingerikonen.

Läs också: Aktivera navigeringsknappar på skärmen på Android-enheter [ingen rot krävs]

Som en webbläsare, Dolphin Gester låter dig bara komma åt webbläsarfunktioner som är vettiga. Du förväntar dig förmodligen inte att din webbläsare låter dig starta appar på din telefon eller ringa. Du kan skapa anpassade gester för att stänga alla flikar, komma åt din webbläsarhistorik, öppna dina mest besökta webbplatser och mer.

[GooglePlay URL = ””/]
Allt i en gester

Allt i en gester låter dig skapa en hel massa anpassade gester gratis. Men förmodligen skulle det mest användbara av dem vara möjligheten att låsa skärmen och ta en skärmdump utan att behöva trycka på några hårdvaruknappar. Appen kräver bara de minimala behörigheter som absolut krävs för dess funktionalitet. Det är Google Play Store -sida till och med listar dessa behörigheter och deras användningsfall och transparensen är mycket uppskattad.

Behörighet

Lagring (spara skärmdumpar)

Kamera (slå på fackla)

Plats (visar annonser)

Enhetsadministratörer (stänger av skärmen)

Det finns ett tillräckligt antal gestalternativ från någon av de fyra skärmkanterna. Andra som de, du har också möjlighet att ställa in svep- eller dubbelkrangester på statusfältet, ställ in anpassade åtgärder till dina hårdvaruknappar. Triggerområdet kan också anpassas för att se hur du vill ha det. Och uppriktigt sagt skulle du vilja leka med den här inställningen eftersom det som standard ser hemskt ut.

[GooglePlay URL = ””/]
Tyngdkraftsgester

Gravitetsgester fungerar lite annorlunda än andra gestappar och det verkar tydligt inspirerat av Motorolas tag på gester. Användare av de nyare versionerna av alla Motorola -smarttelefoner har använt en liknande gestfunktion som kallas Moto Gestures. Istället för att bevisa dina konstnärliga färdigheter på skärmen kan du helt enkelt rotera handleden medan du håller din telefon för att utlösa en åtgärd.

Att vara annorlunda innebär också att inte vara traditionell vilket kan i slutändan förvirra dina användare. Tack och lov ger Gravity Gester dig en omfattande TUTnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post