Microsoft: Windows 8 är redo för näthinnliknande displayskärmar

Microsoft har börjat avslöja planer för hur dess kaklade Windows 8-operativsystem kommer att skalas för att passa olika surfplattor och upplösningar över hela linjen, vilket avslöjar att det kommer att finnas kommer att finnas det att det kommer att finnas kaklat Windows 8 Stöd för näthinnliknande skärmar.

Genom att hålla utvecklarna postat med hjälp av sin Building Windows 8-blogg konstaterade den Redmond-baserade mjukvarutillverkaren att dess kommande, tvärplattform OS kommer att kunna hantera olika skärmupplösningar. Detta beror på att skapandet av UI -elementen och pixeltäthetsinställningarna är sådana att ingen skalning tillämpas på element vid 1366 × 768 – det minsta kravet på att köra tunnelbanaspekten i Windows 8.

En HD, 1920 × 1080 pixeltablett kommer att skala element till 140%, medan 180% skalning kommer att appliceras på quad-xGA-tabletter vid 2560 × 1440. Enkelt uttryckt kommer gränssnittet att se skarpt ut på alla upplösningar, och samma mängd information kommer att ses på varje skärm – oavsett pixeltäthet.

För närvarande spelar upplösningen i Windows en betydande roll i hur mycket information som ses. Låguppskärmar tenderar att visa mindre flikar, ikonrader och kolumner, och mycket mindre i allmänhet än en skärm med högre upplösning. Med tanke på att 1366 × 768 minsta är nu på plats, i värsta fall, kommer en skärm som kör Windows 8 i sin helhet att vara över 720p, vilket indikerar att det inte finns något behov av att vissa segment ska hackas ut i köp för att få operativsystemet att passa på skärmen.

Halvvägs genom inlägget fortsätter Microsoft sedan att publicera en bild som beskriver de konventionella storlekarna och upplösningarna som sannolikt kommer att hittas med Windows 8. Även om det ensamma inte låter helt nitande, är 10.1 “och 11.6” storlekar presenterade, båda med den höga upplösningen av 2560 × 1440. En Windows 8-baserad retina-surfplatta verkar säkert vara ett tilltalande koncept, och man skulle ha tänkt-med mycket mer år av forskning än Google har med Android, Microsoft kommer att ha det ganska stora problemet med att utmana Apple på surfplattan.

Med LCD-specialisten Samsung som också utropade för att förbereda en näthinnesvisning av sin egen i köp för att slåss med den nya och förbättrade iPad, ser det ut som om hela marknaden kommer att förändras mot den skarpare, tydligare finishen som den mycket högare upplösningen använder en enhet.

Det är värt att påpeka att 2560 × 1440 på en 10.1 “-skärm bara skulle skugga den nya iPad för pixeltäthet, vid 291 ppi jämfört med 264 ppi. Sedan återigen kommer det mycket att tävla med iPad än en något lite skarpare display.

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om all ström från Microsoft, Google, Apple och webben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post