VR Mechs saknade länk: Telefonen i fickan

i färd med att göra ett hemlagat Mech Battle-spel som har robotliknande pilotade tankar som kan vrida cockpiten oberoende av rörelsens riktning, [Florian] insåg det Tanken var intuitiv för människor, implementering i ett VR-spel hade utmaningar. Kort sagt, när kroppen uppfattar rörelse men inte känner den förväntade accelerationen såväl som momentum, kan rörelse sjukdom resultera. En cockpit uppfattning att modifieringar separat av framåtgående rörelse förvärrar problemet.

För att ta itu med detta, önskade [Florian] att använda en svängbar stol för att representera mechs “höfter”. Detta skulle hantera färdriktning såväl som att hjälpa till att erbjuda väsentlig fysisk feedback. Han tänkte på en hårdvarukodare för stolen när han insåg att han redan hade en i fickan: hans iPhone.

Genom att göra en HTML-sida som åtkomst till smarttelefonens positionering API, behövdes ingen appinställning för att skicka telefonens positionering till sitt spel genom en websocket i enighet. Han svänger fysiskt sin stol för att styra och är helt fri att titta runt med att använda VR-headsetet, separat från färdriktningen. Vill du prova det själv? Få det från [Florian]’s Github-förvaret.

En video är dock inbäddad nedan, men om du tänker på detaljer, var noga med att också inspektera [Florian] s sammanfattning av insikter såväl som tekniker för att undvika rörelsesjuka i en VR-mech-cockpit.

Detta jobb integrerar en fysisk aspekt i VR-miljön, men det finns också snyggt arbete som utförs i andra riktningen; Vad sägs om att spika upp din stationära cykel med ett VR-headset samt Google Street View-data?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post