Blockera systemomfattande annonser på Android utan rot- eller batteriledning

Google erbjuder Android, ett operativsystem som har fångat mycket mer än 86% av smarttelefonmarknaden, för en ren kostnad för gratis. Sedan finns det också ett stort antal helt gratis appar i Google Play Store. Har du någonsin slutat för att tänka varför är allt det fria? Det beror på att istället för att sälja dig appen väljer dessa utvecklare att sälja dig på annonser istället. De får betalt av annonsleverantörerna i gengäld. Men i vissa fall kan annonser bli lite för påträngande och verkligen hämma en upplevelse som annars kunde ha varit bra. Tyvärr kan alla effektiva systemomfattande adblockering på Android endast uppnås om din enhet är förankrad. Icke-root-appar som hävdar att blockera annonser kan antingen inte blockera dem eller tömma massor av batteri. Men vänta, vi har något som kan blockera systemomfattande annonser på Android utan rot eller batteriledning!

Tja, utvecklaren Julian Klode är den som faktiskt har något. Han har en app som vi kommer att berätta om. Hans app heter DNS66 och den använder Androids VPN -system för att blockera annonser. Det är ganska lik som NetGuard eller den ökända ingen rot-ad-blockerare, Adguard. Ändå är DNS66 annorlunda eftersom till skillnad från dessa appar orsakar det inte en stor mängd batterilede. Detta beror på att till skillnad från VPN-baserade AD-blockerare blockerar DNS66-annonser på DNS-nivå. Det vill säga, istället för att omdirigera all data och filtrering för annonser, leder DNS66 endast DNS -trafik genom sig själv för att filtrera för annonser.

Annonser är fortfarande filtrerade systemomfattande, men eftersom bara en liten mängd data filtreras istället för hela din dataanvändning under dagen är påverkan på batteritiden minimal. Om det inte räckte är Julian Klodes app helt helt gratis och öppen källkod. Den enda nackdelen, om du vill kalla det en, är att appen lämnar en ihållande anmälan i ditt meddelandefack. Om du inte är ett fan av appar med en ihållande anmälan, måste du bara ta itu med det eftersom det för närvarande inte verkar vara ett sätt att stänga av det. Förutom att blockera aviseringar från appen helt. Du kan trycka på den här meddelandet för att pausa AD-blockering när som helst, så det är inte helt värdelöst.

Läs också: 5 bästa batterisparappar för längre batteritid

Krav

Android 5.0 Lollipop och högre

Okända källor aktiverade. För att aktivera okända källor, gå till Inställningar> Säkerhet och bläddra ner och kontrollera rutan bredvid okända källor.

Hur man blockerar systemomfattande annonser på Android utan rot

DNS66 är tillgängligt gratis, men av uppenbara skäl kan den inte laddas ner från Google Play Store. Du kan fortfarande ladda ner APK från F-Droid Open Source Repository. Om du aldrig har hört talas om webbplatsen, oroa dig inte eftersom det är en pålitlig källa för ett stort antal öppna källor och helt gratis Android -appar. – Ladda ner DNS66 APK

När du har laddat ner, tryck på nedladdningsmeddelandet och installera APK. På vissa enheter kan du behöva bläddra ner den nedladdade APK med en filutforskare för att installera den.

Starta appen när den är installerad.

Innan du trycker på den stora startknappen, svep bäst bäst för att komma till värdfliken.

Här kan du välja de värdar som du vill att annonser ska filtreras för. Tryck på listposter för att blockera annonser, tillåta annonser eller ignorera posten. Vi rekommenderar att du bara ställer in Adaway för att blockera annonser och bortse från resten.

När du har valt värdarna trycker du på Revitalisera ikonen överst för att ladda ner värdfiler.

Du kan också utesluta annonser från att blockeras i vissa appar på fliken Apps. DNS66 utesluter systemappar som standard. Detta kan också ändras under fliken Apps. helt enkelt växla på alternativet Show System Apps och sedan växla apparna.

När du är redo, gå tillbaka till fliken Start och tryck på den stora startknappen längst ner.

Måste läsa: Bästa sättet att dölja rot och passera safetynet -kontrollen av Android

Från och med nu kommer annonser att blockeras i alla dina appar och webbläsare så länge du inte har uteslutit dem. Nedan finns två skärmdumpar av den helt gratis annonsstödda versionen av MX Player.

MX -spelare innan du aktiverar DNS66

MX -spelare efter att ha aktiverat DNS66

Jag hoppas att du kunde blockera systemomfattande appar på Android-enheter utan root-privilegium och tömma telefonens batteri eftersom många annonsblockerare fortsätter att springa i bakgrunden.

Läs nästa: 15 bästa offline -spel för Android

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post