Fråga Hackaday: som vill utveckla en funktionsgenerator?

[Tari] skickas i en uppfattning om en Max5214 DAC Examination Board Avnet ger bort i sommar. MAX5214 / MAX5216 är ett snyggt bitchip som tillför en 14 eller 16 bit DAC med ett seriellt gränssnitt i en liten 8-polig förpackning. [Tari] anser att denna utvärderas styrelse kan hackas i en funktionsgenerator, liksom vi måste komma överens. Nu, som vill utveckla en?

Det är helt möjligt att ta MAX5214-chipet såväl som det i en krets med en liten arm UC, en display, liksom några knoppar, men det verkar som att en tidskvant tillhandahålls funktionsgeneratorer av denna kaliber redan erbjuds för ca $ 60. Det verkar som den mest effektiva hacken på detta dev-styrelse kommer bara att lägga till en förstärkare till den här styrelsens produktion samt eventuellt programmera ett mycket bättre gränssnitt än den nuvarande LabView-programvaran som finns tillgänglig.

Om du vill tinker runt med lite gratis hårdvara och göra något som är fördelaktigt i processen, ta en möjlighet att göra en funktionsgenerator ut ur detta dev-styrelse. Var noga med att skicka den när du är klar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post