Banksy-liknande Stock Tracker strimlar dina pengar när marknaden är nere

för en person som spelar aktiemarknaden, liksom kanske till och med mycket mer för dem som investerar i kryptokurren, njuter av värdet av din portfölj. som ner kan vara en stressig upplevelse. Om du vill ha en realtidsskärm av dina investeringar som tillägger även mycket mer stress, har [Luis Marx] dig täckt. Hans senaste jobb är en plexiglas-situation (video på tyska) som fylls med sedlar när din portfölj är uppe, liksom strimlar de exakta samma anteckningar när det är nere.

Inspirerad av ett ökänt Banksy-konstverk började [Luis] med att bygga en trä-och-plexiglass-skärmsituation som är lämplig för att hänga på väggen på sitt kontor. Han installerade sedan en liten papperskrifter, anpassad med en servo för att säkerställa att den kan drivas av en Arduino. Ej att upptäcka en off-the-shelf sedeldispenser, skapade han såväl som 3D-tryckta en, inklusive en fjäderbelastad bricka samt ett motordriven hjul.

Arbetet innehåller också en Raspberry Pi, programmerad för att hämta marknadsdata från Internet-källorna samt bestämma webbintäkterna eller förlusten av [LUIS] s portfölj. Det resulterande systemet är en ganska störande visualisering av UPS-enheterna såväl som nedgångar på marknaden: att sopa remsor av miljövänligt papper av ditt golv lägger förolämpning mot smärtan att förlora pengar.

Om du vill ha en mindre obehaglig metod för att hålla reda på dina investeringar, prova denna raketskap. För de som är intresserade av standard lager tickers kan denna ESP32-baserade vara mycket mer för din smak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post