Watch Blender Plugin Gör animerade PCB-spår (och mer)

[Staacks] s blender plugin för att animera tillväxt ligger bakom den söta animationen som ses ovan. Det är en tillägg som smart gör att skapa smidiga tillväxtimationer lättare när du använder mixer. Det är inte heller begränsat till PCB-bilder, även om de råkar göra ett utmärkt exempel på processen.

Tillägget är inte begränsat till att animera PCB-spår.
Tanken är att man börjar med en bildstruktur med en struktur som visar en massa stigar (som en labyrint eller spår på en PCB) och som används som en ingång. Plugin använder sedan en sökvägsalgoritm för att bestämma hur dessa vägar kan växa från en ursprungspunkt och lagrar relevanta data i färgkanalerna i en utmatningsbild. Den utgången används vidare inom mixer som parametrarna som för att generera den faktiska animationen, vilket resulterar i den snygga självskapande PCB som ses ovan. Den PCB är inte bara för show, förresten. Det är PCB för [Staacks] S Smart Doorbell-projekt.

Blender är ett fantastiskt omfattande verktyg för modellering och animering, och medan vi har täckt med det för att skapa premium kicad renders, är den här typen av animering verkligen något annat.

Här är Github-förvaret för det bländare tillväxtverktyget om du är intresserad av att ge det en snurr. Om du vill se mer först, titta på videon som är inbäddad nedan för en showcase av vad det är kapabelt och hur det fungerar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post