Snabbare IPA-återvinning för ditt hartsutskriftsarbetsflöde

Om du har skrivit ut med fotopolymerhartser, vet du att du behöver alkohol. Massor av alkohol. Det är vettigt att människor skulle vilja återanvända alkoholen både vara miljöansvariga och spara lite pengar. Problemet är att alkoholen så småningom blir så smutsig att du måste göra något. Givet tid kommer polymerresten att fungera till botten och du kan enkelt hälla av många av den rena vätskan. Du kan också använda filter med viss framgång. Men [Makers Mashup] hade en annan idé. Låne inspiration från vattenreningsverk, hittade han en kemikalie som kommer att skynda på sedimenteringsprocessen. Du kan se en video av hans process nedan.

Experimentationen startade med Fish Tank Clarifier, som är – tydligen – mestadels alun. Alum har använts för att behandla avloppsvatten under lång tid. Även de gamla romarna använde det för det ändamålet under det första århundradet. Alum orsakar koagulering och flockning så att partiklar i vattnet sjunker upp i botten.

Det är inte lika enkelt som att bara lägga till alun till avfallsvätskan. För att uppmuntra partiklar att koagulera, agiterar verkliga avfallshanteringsväxter vattnet och det krävs också här. För bästa resultat, säger videon att blanda en service av alun och destillerat vatten och rör sedan alkohol, harts och service tillsammans, snabbt först och sedan mycket långsammare.

Efter en 45 minuters rör, måste du låta allt träna i några timmar, men du kan se stora klumpar som bildas praktiskt taget. I videon använder han en magnetisk omrörningsrigg, men han påpekar också att om du har en tvättstation kan det göra samma jobb. Faktum är att om du inte har en tvättstation, kan det vara den berättigande du behöver köpa en!

En viktig anmärkning: Testen var färdiga med rent aluminiumsulfat (det bästa namnet för alun). Om du köper Alum i affären, kommer det sannolikt att ha kalium eller andra tillsatser och som kan ändra resultaten eller till och med säkerheten i detta förfarande.

Om du vill bygga en magnetisk omröringsmaskin har vi sett flera homebrew-enheter. Om du undrar om du spädar din alkohol med det här förfarandet, kan du testa beviset på den resulterande vätskan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post