Att göra en $ 8 RFID-besökare till något användbart

[Fabien] sprang över en mycket, mycket billig RFID-besökare att erbjuda extrema ett tag tillbaka såväl som med pengar att bränna, lagt till det till sin vagn. När USB RFID-besökaren anlände upptäckte han något relativt konstigt om det (franska, traduktion). RFID-besökaren presenterade sig till sin dator som en USB HID-gadget som spotta ut tecken i en textredigerare när ett RFID-kort var vinkat ovanför spolen. Det enda problemet var dessa tecken var inte de hex-värden som spelades in på RFID-kortet. Så vad händer här?

Som det visar sig (Anglais) skickar den här slumpmässiga delen av den kinesiska electronica 10 byte data till datorn, precis som den här väl dokumenterade RFID-läsaren. Tydligen tar båda dessa RFID-läsare hexvärdet på ett RFID-kort, konvertera de byte till basen 10, såväl som passera varje siffra genom ett uppslagstabell. Exakt varför det gör det här, men eftersom [Fabien] tänkte exakt hur det fungerade, kan han också räkna ut exakt hur man kan vända processen.

Tyvärr är RFID-besökaren i fråga för närvarande slut i lager som erbjuds extremt. Att se som exakt hur många av de elektronik som erbjuds det är anmärkningsvärt lika och skiljer sig endast i namnet som skrivs ut på höljet, men vi skulle inte förvånas om en nästan identisk RFID-besökare erbjöds någon annanstans.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post