22C3 dag 00 samt 01 runda upp

idag samt gårdagens 22C3 inkluderade massor av roliga hacker saker. Höjdpunkter från dag 00 samt 01 inkluderade en massa ämnen från politik till hardcore geekery. Vi utforskade CCC: s årliga hackfest för att få dig det allra bästa av de nya hackarna.

Vi påbörjar vår resa med hack-a-day’s Buddy Dan “Jag gillar stora grafer såväl som jag inte kan ljuga” Kaminsky. Dan gav Yummy OpenGL-grafik samt DNS-cache bevis på Sony Rootkit runt om i världen. Han släppte också Xovi, ett verktyg som gör att du kan göra nätverksvisualiseringar i realtid. RealTime: Vi gräver det.

Nästa vidare till roligt skanning av 3G trådlösa nätverk! Teamet BTK samt AHZF gav en ganska omfattande introduktion till GPRS / UMTS-paketteori (vi utnyttjar termen teori ganska konkret här sedan paketförlust och lag är rampant på mobiltelefonbaserade datanät runt om i världen). Slides för samtalet i PDF-stil är här. De visade exakt hur man kringgår paketfiltrering / portfiltrering / datatypfiltrering på datanät. Detta kan vara oerhört användbart när du försöker köra VoIP-applikationer över ett mobilnätverk eftersom de vanligtvis är blockerade.

Också av anteckning var samtalet om Irda Hotel System Hacking tillhandahållet av större fel. Som vi diskuterade när vi var på Toorcon.

permalink

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post