Öppna din hackerspace-dörr med ett telefonsamtal

[Mário] Skickade oss ett tips som beskriver vinståtkomsten för att hantera systemet han samt hans goda vänner utvecklades för Elab Hackerspace i Faro, Portugal. Området finns i University of Algarves tekniska institution, vilket innebar att koncernen inte kunde exakt bära några hål med skolbostadsfastigheter samt behövs en smart lösning för att ge 24/7 tillgång till medlemmar.

[Mário] utesluter snabbt mer avancerade Bluetooth- eller NFC-alternativ, eftersom han inte ville lämna ut medlemmar som inte hade en smartphone. Istället, efter att ha rummat runt i några skräplådor, bosatte gänget på att hacka en gammal Siemens C55-telefon för att fungera som ett GSM-modem samt att få telefonsamtal från medlemmarna. De inkommande siffrorna jämförs sedan med en lista på EEPROM för en ansluten PIC16F88-mikrokontroller, som leder en motor som är räddad från en tobaksvaruautomat för att öppna tryckfältet på ytterdörren. De var tvungna att ställa in motorn för att flytta en arm i en rörelse som liknar en kolv, vilket ger rätt hävstångseffekt för både upplåsning såväl som återställ barens position.

Kolla in [Mário’s] blogg för mer information samt information om hur de laddar upp en logg av uppringare till Google-kalkylblad, såväl som håller fast för en snabb videopresentation nedan. Om du föredrar en mer steg för steg guide till byggnaden, gå över till den medföljande instruktionssidan. Var bara försiktig om du försöker reproducera detta hack med Arduino GSM-skölden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post