Håller Filippinerna ytvatten rena med KABOOMS

[Rich] över vid tropisk Ocean Cleanup på YouTube har arbetat hårt för att undvika att plast slösar från att komma in i vattnet runt Filippinerna. Även som en mestadels enmanspersonal samlar han stora summor av plastdräkt med ett växtsystem som han passar ut ur avfall: gamla däck och tomma plastflaskor. Detta KABOOM-system är en billig metod för att fånga någon slöseri så att den kan samlas in och ordentligt bortskaffas. Dessutom installerar [Rich] också behållare där lokalbefolkningen kan kassera deras plastskräp.

Kaboom-systemet är heltäckande av [Rich] i den här videon (även länkad efter pausen). Som ett shoestring budgetprojekt är det starkt på donationer och lokalt stöd för att installera mycket mer av dessa bommar. Det är dock ett mycket effektivt sätt att undvika att sådan vanlig plast slösar från att göra det till oceanerna i första hand. Att ha dessa bommar konstruerade av slöseri som vanligtvis finns där människor vred på att göra det till en snap.

Idealiskt skulle de lokala regeringarna installera sådana fångstsystem och enkelt bortskaffningsalternativ, men i vissa fall verkar det som om gräsrots som dessa är vad som kommer att ge den snabbaste förändringen.

Nyfiken om vad du ska slutföra med allt som plast slösar när du samlar in och identifierar det? Vad sägs om att göra några plaststenar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post