Termisk panorama en pixel i taget

inspiration kan slå från de konstigaste platserna. Unearthing en glömd Melexis MLX90614 Thermopile från sin “inkorg”, [Saulius Lukse] använde den för att bygga en panoramamisk termisk kamera.

[Lukse] utnyttjade en ATMEGA328 för att styra termisk sensorn och använde projektet för att testa ett par två roterande stegmotorer som han utvecklat för lutning och panna, med några glidringar för att hålla den i rörelse som det fångar en scen. Det sagt, tar en 720 x 360 panoramabild en pixel i taget tar över en timme och sammanställer all den informationen till en förståelig bild är ingen liten prestation heller. En tillfällig hicka är döda pixlar i bilden, men de fylls snabbt i medelvärdet av temperaturen hos angränsande pixlar.

Kamera Rig fungerar – och det visar en bra bild – men [LUKSE] säger en uppgraderad infraröd videokamera till fångade större bilder i taget och högre upplösning skulle inte vara ovälkommen.

En annan smart användning av en termopil kan ta dig vägen till denna termiska ficklampa. Om du inte bygger din egen termiska videokamera direkt.

[Tack för tipset, imn!]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post