Lägga till WiFi till ett barns tablett

[Mick] har spelat runt med vtech Innotab – en $ 70 tablettdator som riktar sig till barn – ett tag nu. Han har framgångsrikt gjort den här tabletten som snart finns på Yard-försäljningen världen över till en Linux-tablett och kan spela allt från de magiska LucasArts scumm äventyrsspel till Angry Birds. Vad hans tablett saknas är dock någon form av internetanslutning. Han fixade nyligen detta genom att lödda en USB-WIFI-adapter direkt till Hans Innotabs CPU.

I all rättvisa är det inte en hemsk mängd mjukvaruhackeri som händer här. VTechs Innotab 2s använder samma chipset som den billigare Innotab 2 men har en extra styrelse lödd direkt till moderkortet. Denna extra styrelse levererar en WiFi-anslutning med en RT5370-chipset; Lödning av en WiFi dongle på Innotab 2s CPU D + och D-USB-linjer slår det till WiFi-aktiverade Innotab 2s.

Det är ett utmärkt arbete för en lågkraft tablett som man säkert kan anta är både kula och barnsäker. [Mick] kunde också montera en USB-tumme på hans uppgraderade barns tablett, så om du försöker hitta en billig tablett som inte behöver mycket hästkrafter, kanske du vill kolla dina lokala leksaker Oss.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post