En klocka byggd från skrotor

som inte gillar ett bra överskottsbutik? [Tyler Bletsch] har precis avslutat den här fantastiska klockhacken genom att återanvända ett skrotat medicinskt kretskort.

Axmanners överskott i Minneapolis har alla typer av godsaker, liksom det har funnits länge (här är ett hack från 90-talet som källan från affären). En dag medan du gräver med deras inventering, upptäckte [Tyler] en hel del skrotkretskort med 7-segmentskärmar. Vid $ 2 en pop, fattade han ett beslut att riskera det för att tinker med.

Han identifierade snabbt det primära chipet på brädet för att vara en typisk LED-bilist (MAX7221) samt började omvända tekniken brädan genom att spåra kretsen. Han har verkligen en bländande guide på sin webbplats om hur man gör kretsspårningsmetoden enklare. Därifrån var det bara en fråga om att ladda ett MAX7221-bibliotek på en ATTINY44, vilket gav en 16MHz kristall, samt med tanke på att det finns ytterligare 2 siffror som erbjuds på displayen … En temperatursensor också!

Det är ett utmärkt litet hack, liksom som det visade sig, det var inte något fel med brädorna, förutom ett mindre typsnitt i företagets namn. Hooray för återanvändning av skrotade delar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post