4 Google -projekt du behöver veta om

Google är för närvarande upptagen med att ändra hur vi använder våra smartphones. Nyligen vid I/O -evenemanget visade Google oss Android M och diskuterade några projekt som den arbetar med. Dessa projekt kan verka lite udda (och omöjliga) till en början, men det är framtidens teknik.

Googles ATAP (Advanced Technology and Project) var helt klart centrum för attraktionen vid I/O med några fantastiska projekt vid deras sida.

1. Projekt Abacus

Googles projekt Abacus syftar till att eliminera lösenordsbaserat autentiseringssystem. Det fungerar genom att kontinuerligt uppmärksamma vem du är och hur du beter dig. Den analyserar ditt användningsbönsmönster som hur du hanterar din telefon, hur du skriver, appar du använder mest osv. Det använder också biometriska autentiseringsverktyg för att bekräfta att personen som använder telefonen faktiskt är ägaren. Allt måste arbeta tillsammans för att hålla din enhet säker. Google säger att Project Abacus faktiskt är svårare att lura än konventionella autentiseringssystem som 4-siffriga lösenord eller fingeravtrycksläsare.

Det är troligt att det batteriet skulle tömma snabbare om Project Abacus alltid kommer att köras i bakgrunden, men förhoppningsvis kommer Google att hitta ett sätt att optimera batteriförbrukningen.

Under den levande demonstrationen kunde Project Abacus tydligt skilja skillnaden mellan två separata användare.

ATAP har verkligen gjort enorma förbättringar inom detta säkerhetsområde, men tyvärr kan det vara ett tag tills vi ser denna teknik ta sig till den verkliga världen.

2. Projekt Soli

En annan stor ATAP -teamskapande, Project Soli är en gestavkänningsteknologi som är mycket exakt. Det är en liten radarsensor som kan passa på i huvudsak alla enheter och förvandla dina egna händer till användargränssnittet. Med hjälp av gester och radar kunde Google få maskiner för att identifiera de gester som gjorts i luften för att utföra kommandon.

På bara tio månader har det gått från en enhet storleken på en liten dator till ungefär storleken på ett SD -kort.

API: erna kommer också att finnas tillgängliga senare i år, fullt tillgängliga av utvecklargemenskapen.

3. Projekt Jacquard

Projektet Jacquard gör det möjligt att väva beröring och gestinteraktivitet till alla textiler med standard, industriella vävstolar. Google samarbetade med Levi’s för att föra tekniken till massorna.

Ett exempel som Google visade vid I/O använde beröringskänsligt tyg för att kontrollera Philips färgljus. I demo tände en snabb kran av kläderna lamporna på och av; En svep till den perfekta rullningen genom olika färginställningar och svep upp och ner förändrade ljusstyrkan. Grymt bra!

Din tee -skjorta kan användas för att styra elektroniska föremål hemma. Rör vid din perfekta ärm för att kontrollera TV: n. Rör vid din vänstra ärm för att kontrollera kylen.

Det enklaste exemplet på hur Project Jacquard kunde vara fördelaktigt i det dagliga livet var med Googles mobila musikspelare. Med hjälp av en touch eller svep på något sätt kan du styra uppspelningen, banan och volymen.

4. Projektvalv

Project Vault är Googles senaste försök att göra dina data säkra. Det packar ett digitalt säkerhetssystem till ett microSD -kort.

“Project Vault är din digitala mobila kassaskåp”, säger Regina Dugan, som leder Googles avancerade teknik- och projektgrupp, eller ATAP, vilket övervakar projektet. Kortet har ett kommunikationschip nära fältet för att kommunicera med närliggande enheter och har 4 gigabyte lagring. Det kan erkännas av alla operativsystem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post