VLC -spelare för Windows 8 / RT får sina första officiella konceptbilder

VLC Media Player anses vara den de facto mediaspelaren som valts för dem som vill ha en funktion rik mediaspelare som kan hantera alla format. Efter att ha använt VLC i nästan tio år på olika plattformar från Windows XP till iOS, och under den tiden har den-i sina olika former-spelat allt jag har kastat på det med aplomb. Nu vill Videolan-teamet bakom VLC göra en versionskostnad med det kaklade gränssnittet i Windows 8, och för att samla in finansieringen för denna “moderna” tag på den ikoniska appen, har börjat en Kickstarter-kampanj.

Teamet måste samla in 40 000 pund för att få bollen att rulla, och i skrivande stund är det redan tre fjärdedelar av vägen dit med nio dagar kvar. Tillsammans med löfte om en app i linje med utseendet och känslan av Microsofts Windows 8 har Videolan också kastat några koncept för vad som strävar efter VLC för Windows 8.

Om och när målet har uppnåtts syftar Videolan till att släppa appen inom tre månader, och även om den initiala versionen endast stöder x86-baserade enheter (dvs inte Surface RT) kommer efterföljande versioner att stödja den löpande armarkitekturen.

Även om VLC som bästa inom sitt område har inte alla plattformar varit tillmötesgående. Till exempel är VLC Player-appen som en gång prydde App Store nu ett avlägset minne tack vare Apples strikta diktaturliknande uppsättning regler, vilket lämnar en ström av fjärrappar och låtsare i kölvattnet. Numera är det enda sättet som någon kan njuta av det kraftfulla verktyget på en iPhone eller iPod touch, genom jailbreaking, men jag tappar.

Om det inte når sitt målmål på 40 000 pund kommer det verkligen att vara ett ledsen tillstånd när man anser hur många som gärna laddar ner appen när den är klar. Med tanke på hur många års trogen service VLC har presenterat samhället kommer det att vara intressant att se om människor är villiga att ge lite tillbaka.

Om du vill bidra till Kickstarter -kampanjen kan du göra det just nu genom att gå över till VLC för Windows 8 -projektsidan.

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om allt det senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post