Flygplatsverktyg för iOS 5 kommer att föra flygplatshantering till iPhone, iPad och iPod Touch [skärmdump]

Som du redan kommer att vara medveten om, såvida du inte har fastnat under en sten under de senaste månaderna, iOS 5 är Ställ in att lanseras nästa vecka tillsammans med iPhone 4S, och även om vi har tittat på och täckt många av de väsentliga funktionerna, finns det fortfarande nya som upptäcks hela tiden i det som har varit en ganska turbulent vecka för alla som är berörda med Apple.

Även om det är fantastiskt att titta på Find My Pals och Siri-funktionerna i iOS 5, är det viktigt att lyfta fram några av de mindre men ändå viktiga nya funktioner som fruktföretaget glider in. En Redmond Pie-läsare har upptäckt att bland 200-udda Uppdateringar och förbättringar har Apple introducerat en flygplatshanteringsanläggning, vilket gör det möjligt för användare att kontrollera många av sina funktioner från komforten i iOS. För närvarande kan flygplatsen bara ändras via PC eller Mac, men iOS 5 GM visar att användare kommer att kunna använda en liten app med namnet Airport Utility för att hantera nätverk, vilket kan laddas ner via App Store. Så medan det inte kommer att bli en aktiapp, kommer anläggningen att vara där och kräver nedladdning för dem som faktiskt vill använda funktionen.

Airport Express, ‘Lite’ -versionen av Apples huvudsakliga Airport Extreme Router, och förväntas uppdateras någon gång inom en snar framtid. Enheten, som är knappt hundra dollar, skryter med Ethernet, USB och Audio Jack inbyggt, och erbjuder ett prisvärt sätt att strömma musik över ett nätverk samt dela skrivare i en liten enhet. Enheten har inte uppdaterats på flera år till någon fantastisk betydelse, vilket hindrar implementeringen av 802.11n -stöd tillbaka under ’08, så förvänta dig att se en återupplivning på den fronten någon gång efter iPhone/iPod/iOS 5 -utgivningsperioden.

Förutom den något expressmodellen på startnivå, säljer det Cupertino-baserade företaget också ett mycket mer funktionsrikt nav, känd som Airport Extreme. Ser betydligt mycket mer ut som en konventionell router och säljer för det betydligt högre priset på $ 179. Medan Airport Express är utvecklad för de individer, eller små grupper av användare i ett relativt begränsat område, riktar sig extrema till företagstyper som söker ett större trådlöst fält. Tidskapseln, som Apple introducerade tillbaka i januari 2008, är i huvudsak Airport Extreme med en stor hårddisk inuti användbar för lagring av tidsenheter.

Tack till Jonas Vacek för hattspetsen!

Du kan följa oss på Twitter eller gå med i vår Facebook -fan för att hålla dig uppdaterad om alla de senaste från Microsoft, Google och Apple.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post