Ny PS4 -funktion låter dig spela med kamrater även om de inte äger spelet

med Gamescom pågående, Sony visar upp några av de spel som kommer att avse PlayStation 4 under de kommande månaderna. Även med alla de stora namntitlarna som flyger runt, fann Sony VD Jim Ryan tid att ge spelare lite smyghöjd på vad de kommer att kunna spela med som en del av PS4: s höstuppdatering.

En del av den uppdateringen är en ny funktion som heter Share Play, och det låter ganska fantastiskt. Med så mycket av PS4: s huvudfunktionalitet som kretsar kring att kunna spela spel på distans både för närvarande och med hjälp av framtida tillägg till systemets programvara, är Share Play faktiskt mycket meningsfullt även om namnet inte direkt ger bort vad det gör.

I sin mycket grundläggande form kommer Share Play att göra det möjligt för spelare att framgångsrikt dela sina spel med alla personer som har ett PlayStation Plus -konto. Det är alla spel, oavsett förläggare eller utvecklare och säkert inte begränsat till Sonys första parti-titlar, vilket är ganska utmärkt i sig.

Den delningen av spel kommer att möjliggöra en samarbetsupplevelse som Sony kallar den “virtuella soffan”, med spelare som kan spela med varandra även om bara ett parti äger spelet de spelar. Mekanik kommer också att finnas på plats som gör det möjligt för spelare att ge kontroll över sina vänner i spelet till sina vänner, vilket indikerar att de kan be sina kohorter att hjälpa dem att navigera i ett särskilt besvärligt område i ett spel, till exempel.

En del av höstuppdateringen, Share Play är en annan fin anledning för spelare att överväga Sonys prenumerationsbaserade PlayStation Plus-tjänst. Akin till Microsofts Xbox Live, PlayStation Plus blir centrum för Sonys online -spelupplevelse och börjar absolut bli oerhört intressant, särskilt om aktiespel är någon indikation på vad det kan.

Du kanske också vill kolla in:

Sony avslöjar PlayStation Now, en tjänst som tar med PS3 -spel till PS4, PS Vita och mer

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om all ström från Microsoft, Google, Apple och webben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post