Arduino (och kamera) Ta fantastiska bilder

Det finns ett gammalt skämt där du frågar någon vad som är det viktigaste med komedi. När de kommer till om ordet “Viktigt” avbryter du dem och säger “Timing!” Kanske kan samma sak sägas för fotografering. [Ted Kinsman] Studenter vid Rochester Institute of Technology skulle förmodligen komma överens. De byggde en arduino-baserad rigg för att göra billig stoppfotografering.

När Arduino-projekt går, är det inte så sofistikerat. Kretsen innehåller en ljuddetekteringsmodul och en optoisolator. Koden skulle lätt passa på en bit av bärbara papper. När ett högt ljud inträffar, utlöser Arduino blixten. Enkelt nog, men de resulterande bilderna är fantastiska. Det ser också ut som mycket roligt att förstöra helt bra saker i konstens namn.

Om du är intresserad av fotografering finns det tillräckligt med bilder av deras inställning för att ge dig några idéer om belysning, reflektorer och kameravinklar. Om du inte är en fotograferingsfans, bör du fortfarande kolla in posten för att se fler av de bilder som eleverna tog.

Intressant, [Dr. Harold Edgerton] vid MIT Pioneered den här tekniken som startade 1937 och du har nog sett några av hans kända fotografier som kula genom äpplet eller mjölkdroppen. Han använde samma tekniker för att ta bilder av de atombombtest på 1950-talet och 1960-talet.

Du behöver inte använda ljud som en utlösare, förresten. Vi har sett lasrar gör tricket. Och medan Rochester-gruppens byggnad var enkel, har vi sett några ännu mer nakna ben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post