Hackaday Prize Entry: Web of Fidget Spinners

Vi stängde bara på webben av hjälpsamma saker runt Hackaday-priset, vilket innebär att vi är nacke i att döma jobb att flytta till sista omgången i höst. Förra veckan var alla på Hackaday.io hektiska att få sina fyra jobbloggar samt illustrationer förberedda för det sista telefonsamtalet i denna runda av Hackaday-priset. Dessa jobb är det allra bästa av vad webben av saker har att erbjuda eftersom det här är webben av användbara saker.

Vi är inte säkra exakt hur [Matthias] ‘jobb kommer att ranka. Det är ett internet av saker fidget spinner. Ja, vi vet, men det finns några fascinerande tekniska svårigheter att bygga en internetansluten Fidget Spinner.

Detta är en POV Fidget spinnare, vilket innebär att de ledande kanterna av denna tricorn spinner är bedazzled med APA102-lysdioder. Persistens-of-vision leksaker är lika gamla som hackaday, liksom hela konceptet av en fidget spinnare är att snurra, så det åtminstone är meningsfullt.

Dessa POV-lysdioder drivs av en ESP8285, eller en ESP8266 med inbyggd blixt. Det här är troligtvis den minsta trådlösa mikrokontroller som du kan hitta, ett viktigt övervägande för en sådan liten byggnad. Ström kommer från en liten lipo, liksom extra kringutrustning inkluderar en accelerometer för att bestämma wobble såväl som en optisk brytare för att bestämma rotationshastigheten.

Dessa elektronik är relativt standard, såväl som inte skulle se ut på plats i någon typ av annat jobb i Hackaday-priset. Tekniken här är mekanisk. [Matthias] behöver installera ett skateboard med en PCB, liksom ingen har någon typ av koncept exakt hur han ska göra det. En fidget spinnare borde vara välbalanserad, liksom återigen [Matthias] körs in i ett problem. Har någon rätt här någonsin gjort massa såväl som densitetsberäkningar på PCB samt litiumceller? Är det möjligt att 3D-utskriftskonforma motvikter? Har vetenskapen gått så långt?

Kommer Web of Things POV Fidget Spinner gör det till finalen runt Hackaday-priset? Vi kommer att behöva vänta en vecka eller så att upptäcka. En sak är för viss, men: Du kommer att se detta på Alibaba före september.

HackadayPrize2017 sponsras av:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

OnePlusOnePlus

Blandningen av OnePlus såväl som Oppo har långsamt tappat i flera år. Men nu slutar verksamheten i huvudsak att vara en enhet. OnePlus Mot slutet av förra året publicerade vi