5 skäl till varför du inte borde uppdatera till iOS 9 idag

iOS 9 är här. Släppet representerar månader av utveckling och testning och kommer säkert att fånga uppmärksamheten hos konsumenter som kör kompatibla iPhone, iPad och iPod Touch -enheter över hela världen. Frestelsen att direkt uppgradera för att uppleva funktionstillägg och förbättringar kommer sannolikt att vara starka, men finns det någon anledning till att du inte bör uppdatera så snart det har lanserats? Vi tror det.

Kolla in dessa fem, handplockade skäl som pratar om varför du borde inte uppgradera till iOS 9 idag.

Läs också: 5 skäl till varför du borde uppdatera till iOS 9.

Du gillar jailbreaking

Den här är ingen brainer för någon med någon form av upplevelse av jailbreaking. Den senaste offentliga tillgängliga obundna jailbreak sitter för närvarande på iOS 8.4. Det innebär förmodligen att majoriteten av jailbreak -fans som inte kan leva utan sina tweaks och tillägg redan har förutspått iOS 8.4.1 för att behålla sin jailbreak. Tillgängligheten till iOS 9 förändrar inte det, vilket innebär att jailbreakers borde säkert hålla sig borta från det tills mycket mer information har erbjudits om statusen som ett obundet jailbreak -alternativ för iOS 9.

Utvecklare IH8SN0W har redan bevisat att iOS 9 är sårbar och kan utnyttjas. Men det finns ingen vetskap om han någonsin kommer att släppa det eller inte. Med det i åtanke är det troligt att alla lag som arbetar med ett jailbreak, nämligen Taig och Pangu, kommer att fokusera sina ansträngningar på iOS 9.1, där den första offentliga beta redan har släppts.

För vår uppdaterad täckning på iOS 9 Jailbreak -status, kolla den här sidan: iOS 9 Jailbreak -statusuppdatering för iPhone och iPad.

Dina favoritappar är inte kompatibla med iOS 9

Den här är lite conundrum. Utvecklare har haft obegränsad tillgång till iOS 9 och alla frön före frön av firmware eftersom det ursprungligen avslöjades under årets världsomspännande utvecklarkonferens i juni. Med det sagt innebär det inte nödvändigtvis att nämnda utvecklare har tagit chansen att erbjuda kompatibilitetsuppdateringar för sina appar, om man behövs. Hoppet från iOS 8 till iOS 9 är relativt minimal när det gäller genombrottsförändringar, men möjligheten är att vissa populära appar kommer att kräva uppdatering eller så kommer de att bryta.

Vi skulle vilja tro att många stora utvecklingshus, som utvecklar och underhåller populära applikationer som används på miljoner enheter över hela världen, redan har slutfört de uppgraderingar som krävs. Om inte, kan det vara värt att säga bort från iOS 9 för nu.

Du reser

Att uppdatera en iOS -enhet till den senaste tillgängliga firmware på släppdagen kan visa sig vara en ganska försvårande upplevelse. Tänk på mängden iPhone, iPad och iPod Touch -enheter som används över hela världen som kan köra iOS 9. Tänk sedan på en ganska stor andel av dessa enheter som alla pollar Apples autentiseringsservrar på exakt samma tid för att ladda ner, installera och installera och Verifiera iOS 9. Apple gör ett fantastiskt jobb med att hålla saker igång så smidigt som möjligt, men ändå kan problem uppstå.

Det finns också frågan om att ladda ner vad som potentiellt kan vara en ganska betydande OS -uppdatering över en potentiellt dyr dataanslutning. Om något går fel vill du verkligen inte sitta kvar med en enhet som fastnar i återhämtningsläget när du reser och hemifrån.

Du har en äldre enhet

Historien har redan visat oss att installation av Apples senaste firmware på äldre hårdvara kan vara problematisk. Apple gör sitt allra bästa för att garantera att så många enheter som möjligt kan stödja den senaste versionen av iOS, men det är dock inte alltid bra. Som ett exempel orsakade installationen av den allra första offentliga byggnaden av iOS 8 på en iPhone 4 eller iPhone 4s stora prestationsproblem för många användare; Enligt uppgift till den punkt där deras enhet blir ganska mycket oanvändbar.

Apple har koncentrerat sig på att förbättra flytande, prestanda och installationsstorlekar för iOS 9, som säkert borde hjälpa till med äldre hårdvara. Men möjligheten finns att uppgradering till iOS 9 allvarligt kan skada prestandan för Apples äldre hårdvara.

Du kan inte leva med mjukvarufel

iOS 9 har utsetts till utvecklare och testare med jämna mellanrum under de senaste tre månaderna. Det har också utvärderats internt under den perioden av Apple-ingenjörer och godkända betatester. Du skulle vilja tro att iOS 9 skulle träffa enheterna för användare runt om i världen som ger en problemfri, bugfri upplevelse, tyvärr är detta storskaliga mobiloperativsystemutveckling. Bugs kommer alltid att existera, särskilt i den allra första versionen för att träffa allmänheten.

Det är osannolikt att det kommer att finnas något väsentligt eller showstopp som släpps som en del av iOS 9, men om du i ditt eget sinne vet att den potentiella existensen av buggar kommer att orsaka problem, är det förmodligen bäst att ge iOS 9 en bred kaj fram till tills iOS 9.1 avslöjas officiellt för allmänheten.

Du kanske också vill kolla in:

Apple iOS 9 Revinull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post