Office Canine Triangulation håller platsen svarade för

[Matt Reed] fungerar på ett husdjursvänligt arbetsutrymme, där hans pooch kallade [Bean] älskar att vandra runt och försvinna. Hon kommer inte i trubbel, men ändå, [Matt] bekymmer om henne. Så han tog den skrämmande stalkervägen och satte en fyrkon på hennes krage för att spåra henne varje drag.

Han använder en liten BLE-stråle som kommer att pensa en signal varje sekund, skicka ut en distinkt ID-kod och ett RSSI-värde (mottagen signalstyrkaindikator). Typiskt är beacons placerade på ett stationärt läge för att hjälpa människor att navigera – men den här gången är det på en rörlig hund.

I köp för att bättre förstå [Beans] plats på kontoret, [Matt] satte upp tre hallon Pi med Bluetooth-adaptrar runt kontoret. Använda Noble, Node.js lyssnar på RSSI-värdena och triangulerar [Beans] -position, som en mobiltelefon kan placeras med olika pingtider från cellulära torn.

Han sätter den här data på ett överlägg av kontorsgolvpannan på en iPad, och nu vet han snabbt exakt var [Bean] gömmer sig. Åtminstone tills en av hans medarbetare spelar en prank på honom och tar bort fyren.

Vad gör det mer när de inte tittar på … någonsin undrar hur mycket en hamster kan använda sitt träningshjul?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post