3D-tryckt jetmotor

i specifika applikationer är jetmotorer vanligtvis de mest effektiva förbränningsmotorerna. Inte bara för flygplan, men för allt som behöver köras på ett brett utbud av bränslen, fungera på en konsekvent hög varvtal eller springa under en längre tid. Naturligtvis har de flesta inte en extra $ 4000 som ligger för att köpa en liten hobby-motor, men nu finns det en 3D-tryckt axiell kompressor tillgänglig från [noob_sauce].

Som en Aero Propulsion Engineer är [noob_sauce] allt annat än en nybörjare i jetmotorens värld. Denna design är på sin fjärde iteration med en arbetsmodell som ska testas i slutet av månaden. Dessutom skapade [NOOB_SAUCE] sin egen programvara som var nödvändig för utformningen av en sådan liten, effektiv jetmotor som alla har gjorts tillgängliga på git. Hittills har den enda delen som har slutförts varit kompressorsteget på motorn, men det är fortfarande en mycket imponerande byggd som vi inte ser vanligtvis på grund av komplexiteten och kostnaden för axiella kompressorjetmotorer.

Naturligtvis finns det några mindre komplexa jetmotorer som är tillgängliga för alla med tillgång till en hårdvaruaffär och en svetsare som inte kräver någon precision alls. Medan de är roliga och bullriga och relativt lätta att bygga, har de dock inte nära effektiviteten hos en jetmotor som den här. Byggnaden är imponerande på egen hand, och också fantastiskt att [noob_sauce] planerar att släppa alla planer så att alla kan bygga en av dessa också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post