Så här säkerhetskopierar du din Android -telefon

2017 är nästan här och i denna digitala tidsålder, är det mycket viktigt att hålla en säkerhetskopia av allt som är nära och kära för dig. Kontakter eller foton, vad de än är, säkerhetskopierar dem så snart du kan. När allt kommer omkring är att förlora eller skada din telefon ganska vanligt i dag.

För några dagar sedan spillde en av min kompis “av misstag” vatten på telefonen och skärmen blev svart. Och du vet vad som är värre? Han hade inte gjort en säkerhetskopia av en enda sak. Så alla hans kontakter, värdefulla foton och spelframsteg (den här är viktig), ja, allt är borta. Utan ytterligare adieu, så här kan du säkerhetskopiera olika saker från din Android -telefon och inte möta samma öde som min vän.

Kontakter

Kontakter är viktiga. Jag menar hur skulle du annars beställa pizza när du inte har en internetanslutning, eller hur? Hur som helst, majoriteten av Android -användare som jag känner sparar sina kontakter i enhetens lagring, vilket är ett väsentligt misstag. Om du har lagrat dina kontakter i den lokala lagringen, sluta göra det just nu och överför dem till ditt Google -konto. På det här sättet, även om du tappar telefonen, har du tillgång till alla dina kontakter. För att synkronisera kontakter, gå till telefonens inställningar> Konton> Google> Kontakter och slå på växeln bredvid.

Måste läsa: 6 Vital Android -appar du måste få

Om du inte vill göra det kan du helt enkelt exportera alla dina kontakter i .vcf -format och lagra det till en separat lagring. Även om olika tillverkare designar sina kontakter -app på olika sätt, finns dessa grundläggande funktioner i varje smartphone.

Foton

Google Photos är gudfadern för alla fotopup -appar där ute, jag kan inte stressa på denna punkt tillräckligt. Det är den bästa fotopup -appen där ute. Med Google -foton får du obegränsad lagring för att lagra alla dina foton i hög kvalitet. Foton från din lokala lagring säkerhetskopieras automatiskt så att du inte behöver oroa dig för att säkerhetskopiera dem en efter en heller. Så gå vidare och ladda ner Google -foton just nu, om du inte redan har det.

Se även: Ladda ner Huawei Honor 8 Stock Wallpapers

För att aktivera säkerhetskopior, öppna appen, glida från skärmens vänstra kant och välj inställningar från menyn, tryck på Backup & Sync och slå sedan på växeln bredvid den. Nu säkerhetskopierar det alla bilder du fångar eller redan har lagrat i enheten. Åh, och det kan säkerhetskopiera videor också.

Speldata

Säkerhetskopiering av spel var lite svårt tidigare, men med introduktionen av Google Play -spel är det lika enkelt som att installera spel. Se bara till att du har appen installerad på din enhet och glöm inte att logga in med ditt Google -konto när du spelar spel. Det sparar automatiskt alla framsteg du har gjort i varje spel.

Textmeddelanden

Även om textmeddelanden är en saga historia nu använder många fortfarande det. Om du fortfarande använder textmeddelanden för att kommunicera kanske du vill göra en säkerhetskopia. SMS Backup & Restore är en enkel lösning för att säkerhetskopiera dina textmeddelanden. Tyvärr synkroniserar det inte varje textmeddelande automatiskt till molnet; Istället måste du ställa in ett schema för det för att göra säkerhetskopiorna. Som standard sparar det bara säkerhetskopian i lokal lagring, men du kan ställa in den för att synkronisera till Google Drive eller andra molnlagringstjänster.

[GooglePlay URL = ””/]
Anteckningar

Ah, anteckningar! Jag klotter ner dussintals anteckningar varje dag och jag vet inte hur jag ska hantera om jag tappade alla mina anteckningar en dag. Men det kommer inte att hända någonsin. Eftersom jag använder Googles fantastiska anteckningsapp, håller Google för att anteckna. Den synkroniserar automatiskt allt jag noterar i appen till Google -servrarna. Så jag kan komma åt mina anteckningar var som helst – mobil, skrivbord eller webben – så länge jag använder samma Google -konto för att logga in som är ansluten till min Android -enhet.

[GooglePlay URL = ””/]
Jag antar att jag har nämnt alla viktiga saker som är värda att säkerhetskopiera. Nämn dina sätt att göra säkerhetskopior i kommentarerna nedan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post