Om du får Surface RT, eller vänta på Surface Pro [åsikt]

när Microsoft först inledde sig in på surfplattmarknaden genom att tillkännage ytan tidigare i år, delades massor av vilken konfiguration de skulle gå för. Redmond -företaget avslöjade Surface RT – som drivs av en ARM -processor – skulle släppas först tillsammans med Big Windows 8 -lanseringen, och så har varit fallet, och även om massor av redan har knäppt upp sin Microsoft -surfplatta och redan bekanta sig med sig med Windows RT, andra har hållit sin mark och väntar på den helt drivna ytan Pro som kör Windows 8 och drivs av Intels Ivy Bridge-chips.

Som många av er kommer att ha lärt dig av erfarenhet, om du går in i någon elektronikbutik och inte är säker på vad du vill, kommer du sannolikt att vara fylld med samma mumbo-jumbo från någon dåligt informerad försäljningskontor. Hälften av dem kommer inte ens vara medvetna om en andra yta som kommer att släppas i januari, och den andra hälften som har fått heads-up kommer helt enkelt att säga att det inte är värt att vänta. Det är det arketypiska svaret.

Här på Redmond Pie vill vi inte att du ska få fel enhet för dig själv, och om du är lite förvirrad över skillnaderna mellan den nuvarande Microsoft Surface RT och den kommande Microsoft Surface Pro, är vi här för att hjälpa till . I det här inlägget kommer vi att kolla in några av de avgörande skillnaderna mellan de två, och i slutet måste du ha en mycket mer lysande bild av vilken yta som är idealisk för dig.

Surface RT packar i ett lågeffekt armchip, som helt enkelt uttryckt är lite mer smartphone än PC. Å ena sidan kan detta vara fördelaktigt, eftersom batteriets livslängd kan förbättras, och i slutändan kommer priset på alla enhetsförpackningsarm alltid att vara en fantastisk affär mer överkomlig än en som kör en “ordentlig” processor från AMD eller Intel. Nackdelen är dock att programvarukompatibilitet är begränsad som ett resultat.

Om du till exempel har en x86 -version av ett spel eller en app som laddas ner för Windows, kommer du inte att kunna köra den på din Surface RT. Faktum är att ingen full x86 Windows -app fungerar, men endast de som skapas för Windows RT och finns tillgängliga i Windows Store.

Surface Pro lider inte av dessa problem. Det kör Windows 8. Inte Windows RT-bara den fullblåsta Windows 8 Pro. Och du vet vad det betyder: äldre appar. Du kan köra alla Windows Desktop-appar på din surfplatta utan problem, och även om Windows RT kanske bara verifierar att vara populär, kommer Windows 8 alltid att vara mycket mer givande för utvecklare än den urvattnade versionen. Detta indikerar att appar kommer snabbare, och eftersom det är mycket kraftfullare på Intels Ivy Bridge, kommer de att köra jämnare, sannolikt erbjuda mycket fler funktioner, och om produktiviteten är ett av dina huvudmål måste du svängas mot Surface Pro.

Så vi har väl etablerat att Pro kommer upp trumf på kompatibilitet. Surface RT är för mig för den allmänna användaren som försöker hitta ett iPad / Android-flikalternativ och kommer inte att använda det för avancerad användning. Den har nästan full version av Desktop-baserat kontor, men det kommer inte att räcka för alla. Hela idén om “hybrid” -formfaktorn är att ytan kan användas som en anteckningsbok, och även om detta är fallet för Surface Pro, i fallet med RT, är det mycket mer en gimmick.

I huvudsak är 499 $ -abletten som ett iPad-alternativ, körskräddarsydda appar och är bara ganska fördelaktigt för produktiva ändamål. Men som någon som arbetar och bor på en smartphone, surfplatta och anteckningsbok nästan permanent, kunde jag inte använda en iPad i stället för en MacBook, och de som får Surface RT hoppas lika mycket kommer att bli mycket besvikna.

Ja, Surface Pro förväntas kosta cirka $ 899, kommer att ha en något tjockare formaspekt än dess RT -motsvarighet, kanske inte har en så bra batteritid, kommer att ha fans (vissa surfplattor kanske inte gillar det), men med goda skäl . Du får, för att kontextualisera, en iPad och ett MacBook -alternativ rullas till en, och ju längre Microsoft fortsätter att oskärpa de mycket fantastiska skillnaderna mellan dess två surfplattor, de sannolika konsumenterna är att köpa fel. Kom ihåg: iPad 4 med sin kraft, Galaxy Note 10.1 med sina kreativa kapaciteter – ingen av dessa ska ersätta riktiga anteckningsböcker – åtminstone inte för tillfället. Fall inte i fällan att tänka eftersom Microsoft använder en ny tangentbordsfäste till Surface RT, att det är din enstaka lösning.

Om du vill ha en allt-i-ett, vänta på proffsen.

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din Circle på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om all ström från Microsoft Google, Apple och webben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post